Waarom IKC De Regenboog ⦁ De Staart?

Op IKC De Regenboog ⦁ De Staart staat jouw kind centraal. We bieden goed en passend onderwijs. Met alle ruimte voor persoonlijke en positieve aandacht voor jouw kind. Zo kan ieder kind op zijn of haar eigen niveau en tempo groeien in een veilige omgeving.

Christelijke identiteit

Met onze christelijke identiteit als basis zijn alle kinderen, culturen en religies welkom bij ons. Kinderen kunnen bij ons zichzelf zijn; mogen hun stem laten horen. Ze voelen zich gezien en gehoord. En dat is een fijn gevoel.

Rijke ervaringen

We bieden kinderen extra kansen door kinderen rijke ervaringen te bieden. In de school en op ons natuurspeelplein is er veel aandacht voor spelen, bewegen en cultuur, óók buiten onderwijstijd. We moedigen gezond gedrag en bewegen aan.

Wij zijn een gezonde school, wij werken op een structurele en samenhangende manier aan de gezondheid van leerlingen.

Unitonderwijs

Met ons unitonderwijs geven we onderwijs op maat en wordt het samen leren uitdagend. Naast de lessen met de eigen klas werken kinderen ook in de unit samen met anderen. In deze unit leren en werken kinderen van verschillende leeftijden en niveaus samen. Zo past het onderwijs altijd bij de behoefte van jouw kind.

Oudercafé

In ons Oudercafé komen we wekelijks met ouders bij elkaar. Alle ouders zijn welkom. Onder begeleiding van twee taalcoaches gaan de ouders oefenen met de Nederlandse taal. Nieuwsbrieven, formulieren of andere documenten worden samen doorgenomen en gesprekken worden geoefend. Aanmelden is niet nodig; loop gerust eens binnen op vrijdagochtend.

Partners

Bij IKC De Regenboog ⦁ De Staart vinden we het belangrijk om samen te werken met partners in de wijk, maar ook met andere professionals werken we graag samen. Zo hebben wij een kinderfysiotherapeut en logopedist in hetzelfde gebouw. Daar werken we mee samen. Zo vind je bij ons alles onder één dak en kan je kind als dit nodig is onder schooltijd logopedie of fysiotherapie krijgen.

Samen met ouders

Goed contact met ouders vinden we belangrijk. Ouders zien we als onze partners als het gaat om de opvoeding en het leerproces van het kind. Samen bereiken we meer. Dat noemen we educatief partnerschap. Graag nodigen wij je uit om samen met ons mee te leven, mee te denken en mee te doen.

Koffieochtend

Iedere maand houden wij voor alle ouders een koffieochtend. Als IKC staan we midden in de wijk en hebben we contact met veel partners uit de buurt. Op onze koffieochtend nodigen we deze partners regelmatig uit. Bijvoorbeeld het consultatiebureau, de buurtwerker, de jeugdverpleegkundige en de wijkagent komen dan bij ons langs zodat jij als ouder met hen in gesprek kan gaan.

Meer dan school

Op onze basisschool bieden we lesactiviteiten aan in de verlengde onderwijstijd. Dat zijn lesactiviteiten die plaatsvinden buiten de normale schooltijden. Met deze activiteiten besteden we extra aandacht aan cultuur en bewegen. De verlengde onderwijstijd is onderdeel van het Dordts Leerprogramma. Deze extra lessen worden gegeven door vakdocenten. Dit maakt ons ‘Meer dan school’.

Scroll naar boven