Waarom IKC De Regenboog ⦁ De Staart?

Op IKC De Regenboog ⦁ De Staart staat jouw kind centraal. We bieden goed en passend onderwijs. Met alle ruimte voor persoonlijke en positieve aandacht voor jouw kind. Zo kan ieder kind op zijn of haar eigen niveau en tempo groeien in een veilige omgeving.

Christelijke identiteit

Met onze christelijke identiteit als basis zijn alle kinderen, culturen en religies welkom bij ons. Kinderen kunnen bij ons zichzelf zijn; mogen hun stem laten horen. Ze voelen zich gezien en gehoord. En dat is een fijn gevoel.

Rijke ervaringen

We bieden kinderen extra kansen door kinderen rijke ervaringen te bieden. In de school en op ons natuurspeelplein is er veel aandacht voor spelen, bewegen en cultuur, óók buiten onderwijstijd. We moedigen gezond gedrag en bewegen aan.

Meer dan school; samen maken we het verschil!

Unitonderwijs

Met ons unitonderwijs geven we onderwijs op maat en wordt het samen leren uitdagend. Naast de lessen met de eigen klas werken kinderen ook in de unit samen met anderen. In deze unit leren en werken kinderen van verschillende leeftijden en niveaus samen. Zo past het onderwijs altijd bij de behoefte van jouw kind.

Partners

Bij IKC De Regenboog ⦁ De Staart vinden we het belangrijk om samen te werken met partners in de wijk. Zo hebben wij goede contacten met de jeugdverpleegkundige, de schoolmaatschappelijk werkster, de wijkagent en het wijkteam. We onderhouden goede contacten met hen en wij kunnen zo gebruik maken van hun kennis en expertise.

De inspectie van het onderwijs heeft ons onderwijs beoordeeld met een GOED. Ons onderwijs voldoet dus ruim voldoende aan de wettelijk gestelde minimale eisen. Hier zijn wij als team trots op en we werken er hard aan om deze kwaliteit te blijven bieden. Dit maakt ons ‘Meer dan school’.

Samen met ouders

Goed contact met ouders vinden we belangrijk. Ouders zien we als onze partners als het gaat om de opvoeding en het leerproces van het kind. Samen bereiken we meer. Dat noemen we educatief partnerschap. Graag nodigen wij je uit om samen met ons mee te leven, mee te denken en mee te doen.

Koffieochtend

Iedere maand houden wij voor alle ouders een koffieochtend. Als IKC staan we midden in de wijk en hebben we contact met veel partners uit de buurt. Op onze koffieochtend nodigen we deze partners regelmatig uit. Bijvoorbeeld het consultatiebureau, de buurtwerker, de jeugdverpleegkundige en de wijkagent komen dan bij ons langs zodat jij als ouder met hen in gesprek kan gaan.

Op onze basisschool bieden we lesactiviteiten aan. Met deze activiteiten besteden we extra aandacht aan spel, bewegen en taal. Deze extra lesactiviteiten zijn onderdeel van het Dordts Leerprogramma. Zo hebben we een sportcoach, taalcoach en bieden wij een huiswerkatelier na schooltijd aan. Iedere dag laten wij onze leerlingen extra lezen in leesgroepjes met leerlingen uit verschillende groepen door elkaar heen.

Scroll naar boven