Onze Peuteropvang

Ontwikkeling van je kind

Op de Peuteropvang is ruime aandacht voor de algemene ontwikkeling van je kind. Onze medewerkers helpen de kinderen hun dagelijkse omgeving te ontdekken en verkennen en zij stimuleren zelfstandig gedrag. Dit geeft peuters zelfvertrouwen.

Tarieven

Voor ieder kind zijn de tarieven voor de peuteropvang anders. Wij helpen je graag bij het uitrekenen van de kosten. Ook het Consultatiebureau kijkt mee en kan een VE-indicatie afgeven. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Gezond eten en drinken en iedere week leuke beweeglessen.

Team

We werken met een team van vaste medewerkers. Vaste groepen en vertrouwde gezichten dragen bij aan een stabiele, veilige omgeving voor je kind. Net als een vast dagritme.

Visie

Centrale uitgangspunt is het spelenderwijs stimuleren van de algehele ontwikkeling van het kind. De Peuteropvang wil kinderen opvoeden tot personen die sociaal en emotioneel evenwichtig zijn en zelfstandig keuzes kunnen maken. De zelfstandigheid van de kinderen wordt gestimuleerd waardoor zij hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten.

OuderCommissie

De Regenboog ⦁ De Staart zorgt voor goede en liefdevolle opvang. Als ouder heb je daar het volste vertrouwen in. Toch kan het weleens zijn, dat je meer zou willen weten over wat zich achter de schermen gebeurt: hoe wordt de opvang eigenlijk geleid? Hoe wordt de kwaliteit gemeten en geregistreerd? Kan ik een bijdrage leveren aan het bestuurlijke deel van de opvang van mijn kindje? Ouders die willen meedenken en meedoen zijn van harte welkom om een OuderCommissie te vormen. Geef dit aan bij een van onze medewerkers.

Inspectie rapporten GGD

De Dienst Jeugd en Gezondheid (GGD) inspecteert de voorzieningen voor peuteropvang. De rapporten van deze inspectie zijn openbaar en kan je via onderstaande link bekijken. 

Voorbereiden basisschool

De peuters spelen regelmatig samen met de kleuters. Met aantrekkelijke ontwikkelingsmaterialen en educatieve programma’s worden de peuters voorbereid op de kleutergroep. De medewerkers van de peuteropvang en de basisschool vormen een hecht team. Door te profiteren van elkaars deskundigheid zorgen zij voor een soepele overstap van je kind naar groep 1.

Extra onderwijsaanbod

Onze peuters doen extra activiteiten bij ons op het IKC. Naast bewegen met ‘Nijntje’ krijgen peuters ook een dansles van een dansdocente. De dansdocente laat tijdens de dansles de nieuw aangeleerde woorden terugkomen. Onderling stemt zij de lessen af met onze pedagogisch medewerkers. Alle peuters doen mee met de peuterdans. Tijdens deze lessen leert je kindje veel nieuwe woorden, maar ook het samenwerken met elkaar, het creatief denken en het schakelen tussen emoties zijn belangrijke leerpunten.

Scroll naar boven