Samen met ouders

Samen met ouders

Jouw kind staat bij ons centraal. Daarom vinden we goed contact met jou heel belangrijk. Heb je vragen, wil je iets bespreken of zit je ergens mee? We luisteren altijd naar je en denken graag met je mee. We vinden het belangrijkste dat je je gezien en gehoord voelt. Je kan altijd bij ons binnenlopen.

Dagelijks contact

Iedere ochtend ben je vanaf 08.20 uur welkom op ons schoolplein om je kind te brengen. Je hebt de mogelijkheid om de leerkrachten te begroeten of ze even te spreken. Zo heb je iedere dag contact met de leerkracht van je kind.

Wij vinden het belangrijk om de ouders te betrekken bij ons onderwijs en onze opvang.

Communicatie

Wij werken met een app voor ouders om berichten te delen. De leerkracht of pedagogisch medewerker van je kind zet hier iedere week leuke foto’s en verhalen op van de activiteiten die in de groep gedaan zijn. Zo blijf je op de hoogte van alles waar je kind in de groep mee bezig is. Leuk om hier thuis over verder te praten.

Oudercafé

In ons Oudercafé komen we wekelijks met ouders bij elkaar. Alle ouders zijn welkom. Onder begeleiding van twee taalcoaches gaan de ouders oefenen met de Nederlandse taal. Nieuwsbrieven, formulieren of andere documenten van school worden samen doorgenomen en gesprekken worden geoefend. Aanmelden is niet nodig; loop gerust eens binnen op vrijdagochtend.

Nieuwsbrieven

Iedere maand ontvangt u van IKC De Regenboog ⦁ De Staart een nieuwsbrief. Hierin zetten we de belangrijke nieuwsberichten die voor het hele IKC gelden. Ook staan hier de belangrijke data in en verwijzen wij u soms naar andere websites met interessante informatie.

Koffieochtend

Iedere maand houden wij voor alle ouders een koffieochtend. Als IKC staan we midden in de wijk en hebben we contact met veel partners uit de buurt. Op onze koffieochtend nodigen we deze partners regelmatig uit. Bijvoorbeeld het consultatiebureau, de buurtwerker, de jeugdverpleegkundige en de wijkagent komen regelmatig langs zodat de ouders met hen in gesprek kunnen.

Scroll naar boven