Extra onderwijsaanbod

.

.

Extra onderwijsaanbod

IKC De Regenboog ⦁ De Staart doet mee met het Dordts Leerprogramma. Van de Gemeente Dordrecht ontvangen wij een subsidie. Deze subsidie gebruiken wij om extra lessen te geven aan onze leerlingen. Deze lessen zijn buiten schooltijd om, met vertrouwde medewerkers in ons eigen gebouw.

.

Sporten tussen de middag

Meerdere keren per week wordt er tussen de middag gesport. Onder begeleiding van een sportcoach krijgen de leerlingen sportlessen. Deze lessen worden gegeven op ons natuurspeelplein. De kinderen oefenen een paar weken met een sport en dan wordt er weer begonnen met een nieuwe sport. Zo maken ze kennis met diverse sporten zoals bijvoorbeeld volleybal, estafette, tafeltennis en atletiek. Alle leerlingen doen mee met het sporten tussen de middag.

,

.

Zelfs buiten onderwijstijd bieden wij onze leerlingen extra activiteiten en lessen. Dat maakt ons ‘Meer dan school’.

basisonderwijs ikc de horizon

Taalatelier, Leesatelier en Huiswerkatelier

Voor en na schooltijd bieden wij onze leerlingen het Taalatelier, het Leesatelier en het Huiswerkatelier aan. Leerlingen die het nodig hebben oefenen met lezen in het Leesatelier. Zij oefenen met lezen en samen oefenen ze korte theaterstukjes die ze aan elkaar voorlezen. Ze werken samen aan een leesvoorstelling. Hiermee wordt ook plezier in lezen gestimuleerd. Leerlingen die het nodig hebben kunnen na schooltijd worden ondersteund bij het maken van huiswerk of begrijpend lezen. Samen bespreken zij bijvoorbeeld artikelen uit het nieuws of leren hoe ze een toets het beste kunnen leren.

Kunstatelier

Bij ons komt er iedere week een dansdocent en een theaterdocent langs. Onderling stemmen zij de lessen op elkaar af en ze overleggen ook met onze leerkrachten. Alle leerlingen doen mee met dans en theater. Tijdens deze lessen leren de leerlingen veel nieuwe woorden, maar ook het samenwerken met elkaar, het creatief denken en het schakelen tussen emoties zijn belangrijke leerpunten.

Scroll naar boven