Extra onderwijsaanbod

.

.

Extra onderwijsaanbod

IKC De Regenboog ⦁ De Staart doet mee met het Dordts Leerprogramma. Van de Gemeente Dordrecht ontvangen wij een subsidie. Deze subsidie gebruiken wij om extra lessen te geven aan onze leerlingen. Bekijk hier het filmpje over het DLP bij ons op de locatie.

.

Sporten tussen de middag

Meerdere keren per week wordt er tussen de middag gesport. Onder begeleiding van een sportcoach krijgen de leerlingen sportlessen. Deze lessen worden gegeven op ons natuurspeelplein. De kinderen oefenen een paar weken met een sport en dan wordt er weer begonnen met een nieuwe sport. Zo maken ze kennis met diverse sporten zoals bijvoorbeeld volleybal, estafette, tafeltennis en atletiek. Alle jonge leerlingen doen mee met het sporten tussen de middag.

,

.

Wij bieden onze leerlingen extra activiteiten en lessen. Dat maakt ons ‘Meer dan school’.

basisonderwijs ikc de horizon

Leesatelier en Huiswerkatelier

Tijdens en na schooltijd bieden wij onze leerlingen het Leesatelier en het Huiswerkatelier aan. Leerlingen die het nodig hebben oefenen met lezen in het Leesatelier. Zij oefenen met lezen en samen oefenen ze korte theaterstukjes die ze aan elkaar voorlezen. Ze werken samen aan een leesvoorstelling. Hiermee wordt ook plezier in lezen gestimuleerd. Leerlingen die het nodig hebben kunnen na schooltijd worden ondersteund bij het maken van huiswerk of begrijpend lezen. Samen bespreken zij bijvoorbeeld artikelen uit het nieuws of leren hoe ze een toets het beste kunnen leren.

Kunstatelier

Bij ons komt er iedere week een taalcoach langs. Samen met onze leerkrachten stemt zij de taallessen af. Tijdens deze lessen leren de leerlingen veel nieuwe woorden en begrippen. De communicatieve redzaamheid wordt versterkt.

Scroll naar boven