Aanbod

Goed en Passend onderwijs

Op IKC De Regenboog ⦁ De Staart staat jouw kind centraal. We bieden goed en passend onderwijs, met alle ruimte voor persoonlijke en positieve aandacht voor ieder kind. We leren je kind graag kennen, zodat we weten wie je kind is en wat je kind nodig heeft om zich te ontwikkelen. Bij ons kunnen kinderen zich op eigen niveau en tempo ontwikkelen in een veilige en prettige omgeving.

Met ons unitonderwijs wordt het samen leren uitdagend.

Unitonderwijs

Met ons unitonderwijs geven we onderwijs op maat. Naast de lessen met de eigen klas werken kinderen ook in unit. In deze unit leren en werken kinderen van verschillende leeftijden en niveaus samen. Op deze manier kunnen kinderen op hun eigen niveau meedoen aan het onderwijs. Het leren wordt voor de leerlingen daardoor interessanter en biedt meer uitdaging. Zo past het onderwijs altijd bij de behoefte van jouw kind.

Extra onderwijs

Als school doen wij mee met het Dordts Leerprogramma. Dit betekent dat wij extra onderwijs en activiteiten aanbieden aan onze leerlingen. Wij doen dit met behulp van externe vakdocenten en onze eigen medewerkers. Een meerwaarde is dat de leerlingen deze extra lessen krijgen van vertrouwde medewerkers in de eigen school.

Bewegen en cultuur

Op onze basisschool is er veel aandacht voor spelen, bewegen en cultuur. We geloven dat kinderen, door bijvoorbeeld dans en theater, zich beter en op een creatieve manier kunnen uiten. In onze kunstateliers kunnen ze het geleerde toepassen in een andere context. Daardoor worden meerdere zintuigen geprikkeld. Een goede motorische ontwikkeling is ook een belangrijke basis voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Scroll naar boven